L'Entitat

El Centre d’Higiene Mental Les Corts va iniciar les seves activitats l’estiu de 1975, per iniciativa d’un col·lectiu de professionals i amb la finalitat de desenvolupar un projecte de salut mental comunitària.

Els objectius eren promoure la salut mental de la població, la prevenció de la malaltia mental i l’educació per la salut; coordinar les activitats i donar suport a l’atenció primària de salut, els serveis socials, comunitaris i educatius; realitzar tasques d’assistència psiquiàtrica, diagnòstiques, terapèutiques i rehabilitadores; i desenvolupar la formació continuada, la docència i la recerca en salut mental.

Amb aquesta orientació, es va constituir al 1978 una associació sense finalitat lucrativa, l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts. Posteriorment, al 2002 la Fundació Privada Centre d’Higiene Mental Les Corts, adreçada al desenvolupament de recursos socials, i al 2006 l’associació ALCIL per promoure la inserció laboral.

A través de l’Associació i la Fundació l’Entitat desenvolupa les seves actuacions mitjançant contractes, convenis, subvencions i ajuts d’entitats públiques i privades. Particularment, del Departament de Salut, del Departament d’Acció Social i Ciutadania, de l’Ajuntament de Barcelona, dels Districtes de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi i de Fundacions i d’Obres socials.

La nostra Entitat va rebre l’any 2005 la Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona.

<%Server.Execute "include_js/footer.asp"%>